NATAŠA ČRNUGELJ JE PREJEMNICA PRIZNANJA FRANA GERBIČA
24.04.2023
NATAŠA ČRNUGELJ JE PREJEMNICA PRIZNANJA FRANA GERBIČA
Nataša Črnugelj je študirala pri prof. Andreju Grafenauerju in prof. Tomažu Rajteriču na ljubljanski Akademiji za glasbo ter diplomirala v prvi generaciji diplomantov kitare na visokošolski smeri. V času šolanja je zelo uspešno tekmovala na državnih tekmovanjih Republike Slovenije in se izpopolnjevala na strokovnih seminarjih pri mednarodno priznanih profesorjih.
S pedagoškim delom je pričela že kot srednješolka in pridobivala izkušnje na Glasbeni šoli Domžale, Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani in Glasbeni šoli Sežana, od leta 1995 pa je zaposlena na Glasbeni šoli Postojna. Je nepogrešljiva mentorica nastopajočim učencem in komornim skupinam na številnih javnih prireditvah, več let je bila strokovna vodja oddelka na šoli, od leta 2009 do 2015  pa je vodila tudi kitarski aktiv ZPGŠ.
Njeni učenci so prejeli štirideset zlatih, trinajst srebrnih, tri bronaste plakete, na številnih mednarodnih in državnih tekmovanjih pa osvojili šestindvajset nagrad, od tega kar pet absolutnih zmag. 
Nataša Črnugelj je članica strokovnih žirij pri ocenjevanju kitare solo in kitarskih duov ter strokovna sodelavka tekmovanja TEMSIG pri izbiri tekmovalnih programov. Mnogi njeni najuspešnejši učenci so bili povabljeni k snemanju mladinskih radijskih oddaj Radia Koper in mnogim je bila tudi mentorica pri opravljanju sprejemnih izpitov na srednješolsko stopnjo. Njeni bivši učenci sodijo med najbolj prepoznavne glasbenike in učitelje v Sloveniji, nekateri tudi odlično nadaljujejo umetniško pot v tujini. Bila je med prvimi učitelji kitare, ki so se povezovali s strokovnimi krogi izven Slovenije in pripravili prva izobraževanja ter recitale za naše učitelje pod vodstvom priznanih tujih glasbenikov in učiteljev. Redno poučuje na poletnih šolah kitare in je soustanoviteljica mednarodnega glasbenega festivala »Teden kitare v Postojni«.
Za svoje strokovno delo na področju izobraževanja in kulture je prejela: 
                                                                Gerbičevo priznanje Zveze slovenskih glasbenih šol 2023
                                                                Srebrno priznanje Občine Postojna 2014
                                                                Vilharjevo priznanje Občine Postojna 2023
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven